Áruházunk átalakítás alatt van!
Türelmedet kérjük!
Próbálkozz újra egy későbbi időpontban!

          Ügyfélszolgálatunk: +36/20/282-6843

 

Hogyan válasszunk babakocsit?

Hogyan válasszunk babakocsit?

Babakocsipiac
Babakocsipiac
1999.11.30 00:00
Hogyan válasszunk babakocsit?

Hasznos tanácsok babakocsi vásárlás előtt

Sok kezdő szülőnek okoz problémát a babakocsi kiválasztása. Nekem magamnak is van két csemetém, én is végigjártam ezt a procedúrát. Most személyes tapasztalatomat osztom meg veletek, mert úgy gondolom, hogy ennek talán sokan hasznát veszitek. Ezt tetézem azzal, hogy húsz éve foglalkozom babakocsik és egyéb babafelszerelési termékek kereskedelmével. Talán attól más az én áruházam, hogy nem csak termékeket találsz, hanem szakértelmet is.

 

Hogyan válasszunk babatermékeket?

A babatermékek és babakocsik száma megbecsülhetetlen. Elkezdve a legdrágább nagyon jól használható babakocsiktól, a legolcsóbb használhatatlan babakocsiig. A drága és használható két szó nem mindig párosul. Vajon melyiket válasszuk, hogy mindenre megfeleljen a mi elképzeléseink közül? Természetesen nem mindegy a design, a szín, a forma, de ha a legszebbet válasszuk tudjuk-e majd megfelelően használni? Mi jó a mi várva várt kincsünknek? Mi persze a legjobbat szeretnénk, de nem biztos, hogy pénztárcánk ezt megengedi.
Az itt leírtak segítenek abban, hogy a számodra legmegfelelőbb kocsit válaszd ki.
Néhány kérdésre adott válasz segít eldönteni, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venni választás előtt.

Ami a legfontosabb: A gyereknek teljesen mindegy, hogy milyen drága babakocsit választunk. Neki csak a kényelem lesz szempont. Jól kilásson belőle, télen ne fázzon, stb…


Hol is fogom használni a babakocsit?

Nem mindegy a választás szempontjából a terep. Pontosabban csak akkor kell rá különösebben figyelni, ha a többségében használt terepen például nincs járda, beton stb. Ezek a rossz terepviszonyok. Ebben az esetben érdemes a minél nagyobb kerekű, jó rugózású babakocsi felé nézelődni.

 

Próbáljunk meg a használatnak megfelelően választani: 

Mire is fogom használni?

A mai rohanó életben nagyon sok kismamának nincs ideje a hatalmas délutáni közös sétákra. Többnyire kocsiba ugrunk és elmegyünk a bevásárlóközpontba, összekötve a kellemest a hasznossal. Amíg mi vásárlunk, babánk nézelődhet a színes kavalkádban.
A legtöbb élethelyzet ezt hozza, de babánknak mégiscsak a legjobb délutáni séta a friss levegőn van, ami összeköthető egy kiadós finom alvással. Ha ezt figyelembe vesszük, érdemes olyan belméretű babakocsit választani, amiben babánk, akár télen egy vastag overállba öltöztetve is kényelmesen elfér. Ha napi szinten használod, mindenképp kényelmes méretű babakocsit válassz!

Ha neked a babakocsi csak egy kiegészítésre kell, akkor célszerű egy kicsire csukódó modellt választanunk, amit könnyen beleteszünk autónk csomagtartójába. Ezt bármikor előkapjuk és mégsem kell babánkat cipelni. Mindenképp ellenőrizzük vásárlás előtt, hogy a megvásárolni kívánt babakocsi beférjen az autónk csomagtartójába.

(A Webáruházunkban megrendelt babakocsik a helyszínen átvétel előtt „élesben” kipróbálhatóak. Ha mégsem felel meg elképzeléseidnek, gond nélkül elállhatsz vásárlási szándékodtól. De ha vásárlás előtt kikéred szakértőnk véleményét, ilyen nem fordulhat elő.)

 

Hogyan fogok közlekedni?

 

Ha sokat közlekedek BKV-val, emeleten lakom ahol esetleg nincs lift és cipelnem kell a babakocsit, akkor a babakocsi súlya és szélessége is nagyon fontos.
Vásárlás előtt gondoljuk át, hogyan fogunk közlekedni, mert néha mégiscsak muszáj. Sajnos a BKV közlekedésnél kevés a segítőkész utazótárs, így mindenképpen meg kell tanulnod a közlekedés trükkjeit. Áruházunkban ebben is segítséget kaphatsz.

 

A babakocsi mérete:

A választásnál vegyük figyelembe saját magasságunkat. Mindenképp boldogulnod kell a babakocsival. Ha túl magas és nagy babakocsit választasz, problémád lesz a használhatósággal.

Most miután az irányelvek megszülettek, rátérhetünk az aprólékos használhatóságra.
Ha a babakocsi funkcióinak meghatározásával nem vagy tisztában itt elolvashatod.
(sport, esernyő, travel system, kétfunkciós, háromfunkciós, multifunkciós)

 

Elengedhetetlen funkciók:


Vízszintesig dönthető háttámla. Figyeljünk arra, hogy a háttámla több fokozatban állítható legyen, mert van időszak amikor még csak nézelődik benne a baba kicsit megemelve, és van amikor már ülve használná. Itt esetleg a súly miatt előnyben lehet részesíteni a multifunkciós babakocsikat. Ahol a vázra lehet kattintani a mózeskosarat ami vízszintes és a sportfelsőt is amit a baba később is tud használni. Ha kétfunkciós babakocsit választunk, figyeljünk arra, hogy ne csak fekvő és ülő pozíció legyen a háttámlánál, hanem legalább egy köztes is, mert erre is szükségünk lesz.

 

Tolásirány változtathatósága. Újszülött korban szívesebben toljuk úgy a babakocsit, ha látjuk a babát. Ez nekünk ad biztonságot. Ha multifunkciós babakocsit vásárlunk, akkor ez megoldott, hiszen a mózeskosarat úgy tudom a vázra kattintani, hogy a baba szemben legyen velem. A sportrésznél általában változtatható az irány. Ettől vannak azért eltérő modellek. Ha kétfunkciós babakocsit választunk, abban az esetben a tolókart lehet átfordítani.

Tolókar magasságának állíthatósága. Ez praktikus lehet, ha az apuka jóval magasabb és hozzá tudom állítani a tolókar magasságát. Így mindketten kényelmesen tudjátok tolni.

A kerekek fékezhetőek és bolygósíthatóak legyenek. A bolygó kerekes babakocsival általában könnyebb közlekedni, fordulni. Ez abban az esetben kivétel, ha rossz terepviszonyok között fogjuk használni a babakocsit.

Sportrész lábtartójának állíthatósága. Ha már sportkocsiként használjuk és mégis elalszik benne a csemete, fel lehessen állítani a lábtartóját, hogy kényelmes legyen.

Legyen hozzá lábzsák! Ez mindenképpen szükséges, mert télen sokat véd a hideg ellen.

Fontos a babakocsi mérete!

Mekkorára csukódik?

Mindig ellenőrizzük és próbáljuk is ki, hogy könnyen tudjuk kezelni a megvásárolandó babakocsit. Elképzeléseinknek és autónk csomagtartójának megfelelő méretűre kell hogy csukódjon. Kétféle módszerrel csukódnak a babakocsik. Ebbe a két módszerbe minden babakocsi besorolható.
- Lapra csukódó: A babakocsi szélessége megmarad és laposra csukódik.
- Esernyőre csukódó: A kocsi szélességében csukódik, de a magassága megmarad

 Ezen kívül amit érdemes mérlegelni választáskor:

 A babakocsi anyaga ne legyen túl világos, tisztítható legyen. Nagy napfényteteje legyen, hogy a nyári napsütésben is használható legyen minden része. Legyen hozzá egy esővédő. Ez nagy segítség esős időben, de akár egy nagyon szeles időben is védelmet nyújt a pici babának.
Nem árt egy bevásárlókosár a babakocsi alá, mert a séták alkalmával megvásárolt termékeket lesz miben hazavinni, de ha már a játszóteres korszakunknál tartunk, lesz miben hozni-vinni a homokozó készletet és egyéb nélkülözhetetlen dolgokat.
Nagyon praktikus ha babatáskát választunk a babakocsihoz. Ez nem minden kocsinál alaptartozék, érdemes a babakocsi leírásnál ellenőrizni. Előfordul, hogy plusz összeget kell fizetnünk a lábzsákért, de ez inkább a kisebb sportkocsiknál fordul elő, ahol választhatunk hogy lábzsákkal, vagy inkább anélkül szeretnénk megvásárolni.

Ha még több kérdést szeretnél tisztázni vásárlás előtt, kérdezhetsz szakértőnktől írásban vagy telefonon az alábbi elérhetőségeken:

info@babakocsipiac.hu;     0630/828-5596


Ha úgy érzed, hogy valami kimaradt, oszd meg felem és én mindenki számára elérhetővé teszem.
Ha feliratkozol hírlevelünkre, további fontos információkról szerezhetsz tudomást.