Mi is az Isofix?

Mi is az ISOFIX ?

Babakocsipiac
Babakocsipiac
2010.10.20 09:24
Mi is az ISOFIX ?

Mi is az Isofix rendszer valójában?

Az ISOFIX rendszer az egész világon szabadalmaztatott autósülés rögzítési rendszert jelent. 
A legmodernebb és legbiztonságosabb rögzítési mód napjainkban, emellett a helytelen bekötés esélyét a minimálisra csökkenti.
Sokan, sokféleképpen árusítják ezzel a bizonyos Isofix rendszerrel beköthető autósüléseket. Tulajdonképpen egy olyan autósülésről beszélünk, ami önállóan rendelkezik Isofix ponttal, vagy külön bázistalp segítségével illeszkedik az autó rendszeréhez.
Gyors és biztonságos megoldás.
Hogyan? Két lehetőség van:
Egyik lehetőség, amikor külön egy bázistalpat (isofix talp) rögzítünk az autóba, és a továbbiakban erre kattintjuk rá az autósülést egy mozdulattal. Ez a leggyakrabban bébihordozóknál használt megoldás. Ez a talp gyakorlatilag az autó vázához lesz rögzítve. Minden autósüléshez megfelelő talp szükséges. Ezt vásárláskor nézzük meg, kérjünk segytséget. Minden üléshez megvan adva, hogy melyik típusú bázistalp való hozzá. Ezek a bázistalpak nem univerzálisak, hanem minden gyártó a saját üléséhez gyárt bázistalpat. Esetleg márkán belül ugyan az a bázistalp több modellel is kompatibilis. 
Vásárláskor mindig olvasd el figyelmesen a leírást, mert abból kiderül, hogy az autósülés rögzítéséhez szükséges isofix talp benne van-e az árban. 
A másik megoldás, amikor olyan autósülést választunk, amelynek a rögzítési kiképzése olyan, hogy isofix rögzítési pont van a talpon. Ebben az esetben nem kell külön bázis (isofix) talpat vásárolni hozzá. 
Ilyen termékek például a 0-36 kg-ig használható Chipolino Orbit autsülés, vagy már a nagyobbaknak tervezett Britax Römer Kidfix III 15-36 kg-ig használható autóülés.